h

SP start petitie voor behoud buslijn 164

21 september 2017

SP start petitie voor behoud buslijn 164

Foto: SP

Omdat op 1 januari 2016 de Brede Doel uitkering van de rijksoverheid aan de provincie voor het openbaar vervoer is omgezet in een niet-geoormerkt deel van het Provinciefonds, heeft de SP in april 2016 een motie ingediend om te voorkomen dat het (bus)voorzieningenniveau door de (huidige) concessiehouder op verschillende plekken in de regio nog ernstiger zou worden aangetast door het niet verhogen van het aanbestedingsbedrag.

De kans zou bestaan dat dit  zou leiden tot verdere verschraling van de dienstregeling. Deze motie werd op 28 april 2016 met brede steun, 20 stemmen voor en 3 tegen, aangenomen door de raad van Castricum

Nu, ruim een jaar later, lijkt het er op dat buslijn 164 (Bakkum – Egmond) alsnog gaat verdwijnen!

Het college probeerde dit wel te vergoelijken, door te zeggen dat er een belbus voor in de plaats komt of mensen een app kunnen downloaden waarin men kan aangeven gebruik te willen maken van het openbaar vervoer, maar dit lijkt de SP geen goede oplossing, zeker niet voor de ouderen, maar ook niet voor de inwoners die deze buslijn dagelijks nodig hebben om van en naar hun werk te kunnen reizen!

De SP heeft opnieuw een motie ingediend waarin ze het college oproept om hierover te protesteren bij gedeputeerde staten.

Daarnaast zijn we een petitie gestart voor het behoud van buslijn 164, die iedereen die vindt dat buslijn 164 behouden moet blijven kan ondertekenen en desgewenst een reactie bij kan schrijven.

U kunt deze petitie ondertkenen door deze link te openen;

https://www.petitions24.com/behoud_van_buslijn_164

Des te meer handtekeningen, des te meer kans dat we deze beslissing tegen kunnen houden, dus deel deze link binnen uw netwerk!

Marjo Husslage

Reacties

Ik ben 87 jaar en wil graag een paar keer per maand naar Egmond aan Zee. Ik rijd geen auto meer en ik ben dus afhankelijk van openbaar vervoer. Van de gemeente Castricum kreeg ik geen pasje voor de Regio Taxi, dus een buslijn als deze is voor mij heel belangrijk.

wij willen dat lijn 164 blijft behouden. Wij maken er veel gebruik van als recreant.

Deze buslijn MOET blijven !!!!!

Deze buslijn moet blijven voor aldegen die geen eigen vervoer hebben! Buslijn 164!!

Buslijn 164 is van belang voor alle reizigers!
Vooral voor de ouderen ,die niet meer kunnen fietsen of autorijden.!
Om o.a boodschappen te doen in de dorpen, en voor een bezoek.
Bij De Santmark met bushalte vlakbij, is de buslijn 164 de enige
oplossing!Met of zonder rollator. Ook voor bezoek vanaf de trein.(Wel handig als de bus aansluit!) Buslijn 164 is echt nodig!

Buslijn 164 is nodig vooral voor ouderen van de Santmark voor boodschappen,
en bezoek (met of zonder rollator).Buslijn 164 is vaak een oplossing wanneer zij geen auto kunnen rijden of fietsen. Ook uiteraard voor anderen (en bezoek,vanaf de trein) Behoud van buslijn 164 is NODIG!

Reactie toevoegen

U bent hier