h

Nieuws, april 2016

25 april 2016

KOM OP 1 MEI NAAR AMSTERDAM

Foto: FNV / fnv.nl

Op 1 mei organiseert de FNV 'De Dag voor de Echte banen'. Vorig jaar was dit initiatief een groot succes. Uiteraard is ook dit jaar de SP weer van de partij. Iedereen verdient namelijk een echte baan, terwijl nu twee op de vijf werkenden een onzeker contract heeft. Dat moet anders. 

Lees verder
15 april 2016

SP-Kamerlid Van Bommel spreekt in Alkmaar over IS

Foto: SP

Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) komt op vrijdagavond 22 april naar wijkcentrum Overdie in Alkmaar om daar te spreken over de opkomst van terreurorganisatie IS en de gevolgen daarvan voor Irak, Syrië en Turkije. Van Bommel bezocht de afgelopen jaren vele malen Irak en Turkije en bezocht eerder ook Syrië. Als lid van een delegatie van de Tweede Kamer sprak Van Bommel ook met president Assad van Syrië. In de Tweede Kamer is de SP tegen de deelname van Nederland aan de internationale coalitie die met luchtaanvallen IS probeert te stoppen. Van Bommel zal tijdens deze bijeenkomst ingaan op alternatieven voor de militaire aanpak van de internationale coalitie en de kansen voor de Koerden om hun autonomie te versterken.

Lees verder
10 april 2016

18 April start in Alkmaar de hulpdienst

Vanaf 18 april zal de hulpdienst van Alkmaar officieel haar deuren openen. De hulpdienst voorziet leden en niet-leden van juridische informatie en praktische hulp, zoals het aanvragen van toeslagen, hulp bij bezwaarschriften en klachten naar bijvoorbeeld de woningbouw. De hulpdienst zal daarnaast vooral haar ogen en oren openhouden voor politieke en maatschappelijke signalen, en deze gaan koppelen aan lokale acties.

Lees verder
6 april 2016

Ook Alkmaar wil het EU verdrag met Oekraïne niet

Foto: SP

62,5% van de Alkmaarse stemmers heeft tegen het EU verdrag met Oekraïne gestemd. Voor de SP Alkmaar, voor u, anderen is dit een grote overwinning. Wij hebben meer dan 14.000 krantjes/folders verspreid en waren daarmee de grote trekker van de 'nee'-campagne in Alkmaar. We zijn ook blij dat er, ondanks de tegenwerking van de gemeente Alkmaar om de gang naar de stembus moeilijker te maken, toch 35,1% van de stemgerechtigden de gang naar de stembus heeft gemaakt. De SP Alkmaar is benieuwd naar de evaluatie van de organisatie van het referendum door de gemeente Alkmaar. Wij willen alle vrijwilligers en tegenstemmers bedanken die zo hebben  bijgedragen aan deze overwinning!

Lees verder
3 april 2016

SP-Noord-Holland-Noord zegt “NEE”

Foto: SP

Dat de SP keihard, maar goed onderbouwd, “NEE” zegt tegen het Associatieverdrag EU-Oekraïne, mag inmiddels duidelijk zijn – afgelopen zaterdag 2 april trokken enthousiaste actievoerders van de Noordhollandse afdelingen in onze regio er op uit, om dit nogmaals in verschillende steden kenbaar te maken.

Lees verder

Nieuws per jaar

U bent hier